Mos av jordskokk og potet
Jordskokk-mos er en god klassiker. Slik lager jeg min.
Knollene av jordskokk har en fin smak og kan brukes til mye. Blandet med potet gir de en super variant av potetmos. Enkelt og veldig godt.
Slik gjør du:
Velg ut en passe mengde fine, store jordskokker + potet. Halvparten av hver blir godt.
Skrell dem. Sørg for at du fjerner alle mørke flekker på jordskokkene.
Legg skokker og poteter i kokende vann.
Bytt vann: Etter fem minutter heller du av vannet og tømmer på nytt kokende vann. (Slik får du mye mindre luft i magen av jordskokkene!)
Salt vannet litt.
Kok til knollene er møre.
Mos alt til en fyldig stappe sammen med en god klatt smør og litt fløte (eller melk).
Grunnen til at vannet skal skiftes etter fem minutter er altså at det demper luftproblemene mange opplever når de spiser jordskokk. Det hjelper virkelig! Prøv det.
/Sara Bäckmo