Stäng menyn

Kål fra frø til innhøsting: Omplanting – igjen

Kalde netter har gjort at utplantingen av kålen vi følger fra frø til innhøsting får vente. Her forteller jeg om hvordan jeg har løst situasjonen for de fine spisskålplantene.

Fina höga kålplantor i krukor i tunnelväxthuset.

Slik ser kålplantene ut etter drøye to uker i nye potter. Så vakre!

 

Vinteren var lang og de tidligste ukene i vår var fryktelig kalde. I stedet for å plante ut spisskålen i tunneldrivhuset tidlig i april, fikk de nye potter en gang til. I del tre av serien om hvordan jeg dyrker tidlig kål kan du følge neste trinn i hvordan jeg gjør med spisskålplantene:

 

De tidligere delene av serien kan ses her:

 

 

Hvis du kjenner deg usikker på når du kan plante ut kål og hvordan du bør tenke og hjelpe plantene, vil jeg tipse om artikkelen min på medlemsdelen av sarabackmo.no: Herdet, hardfør og forherdet. Der deler jeg stort sett alle tipsene jeg har om herding og noen refleksjoner du helt sikkert kan dra nytte av. Du som er medlem på nettstedet, kan lese artikkelen med en gang, vil du ikke bli medlem kan du kjøpe den for 15 kroner. Bli gjerne medlem, da blir jeg kjempeglad: Bli medlem på sarabackmo.no

Nå har vårtemperaturen endelig kommet til oss! Selv om nettene innimellom kan komme ganske nær null, forblir temperaturen i tunneldrivhuset høyere. Vi har nylig spilt inn den fjerde delen av serien, og jeg håper å vise den til dere snart. I forbindelse med videoen har jeg også tenkt å svare på en del spørsmål som jeg har fått om kål. Still gjerne et kålspørsmål i kommentarfeltet under, eller på Facebook .
/Sara Bäckmo

08. May 2020