Kokte bondebønner med smør
Bondebønner enkle å dyrke, ser staselige ut i kjøkkenhagen og de vakre blomstene lukter fantastisk. Men hvordan spiser man dem? Min favorittoppskrift er såre enkel: kokt med smør.
Slik gjør du
1 Plukk inn en passe mengde bondebønner fra kjøkkenhagen (eller om du har i frysen)
(De er høsteklare når du tydelig kjenner store bønner inne belgen når du klemmer på den; dessuten blir selve belgen gjerne litt balnkere og kanskje brunprikkete når bønnene inni er spiseklare.)
2 Åpne belgene og plukk ut bønnen
3 Legg bønnene i lettsaltet kokende vann
4 La dem koke non minutter til bønnene blir litt myke, men ikke for myke. Ferke bønner blir fortere ferdige enn de fryste
5 Skylle de kokte bønnen raskt i kaldt vann
6 Legg dem i en skål med en raus smørklatt som smelter over bønnene
Krydre med urtesalt om du vil.
Det er unødvendig å ta av det tynne skallet/hinnen rundt hver bønne etter at de er kokt, synes jeg. Bedre å venne seg til å spise hele bønna, med det tynne skallet. Det sparer deg for jobb i kjøkkenet og smaker akkurat like godt!
/Sara Bäckmo