Friterte squash-chips
Før eller senere blir det litt mye squash i hagen – og på kjøkkenet. Prøv å fritere den til chips! Ungene mine elsker chipsen. Og nå er vi voksne også blitt hekta.
Jeg fylte nylig 39, og det har jo sine fordeler. Akkurat denne fødselsdagen bød på veldig fine og hagerelevante presanger for min del! For eksempel fikk jeg en frityrkoker. En veldig uventet gave fra familien min, som jeg ble veldig glad for. Jeg har riktignok fritert en god del tidligere også, på komfyren. Men det blir visst noe annet med en frityrkoker.
Og det gjør det! Til nå har jeg fritert meg gjennom diverse rotgrønnsaker, bladgrønt, fennikel og squash. Og akkurat fritert squash er blitt en hit her hjemme.
Dette trenger du
Squah
Rapsolje
Salt
Slik gjør du
– Skjær squashen i tynne skiver, eller høvle den – gjerne med en mandolin, om du har.
– Legg skivene på et kjøkkenhåndkle eller et papir som suger opp en del av væsken.
– Varm olje i en frityrkoker eller panne til den holder ca. 180 grader.
– Legg i squash-skivene og friter dem noen minutter. Snu dem gjerne etter en stund.
– Løft ut skivene og la dem renne av på tørkepapir
– Salte
TIPS!
Ikke fyll opp med mye grønnsaker på en gang – friter heller litt om gangen. Har du i for mye om gangen, blir oljen kaldere og resultatet dårligere.
Husk alltid å ha et lokk i nærheten i fall oljen blir for varm og tar fyr. Pass på så ingen brenner seg!
Andre grønnsaker, som aubergine, rotgrønnsaker og fennikel kan friteres på samme måte. Lykke til!
/Sara Bäckmo