Restemat: Gratinert jordskokk-mos
Gratiner mosen! En fabelaktig måte å bruke opp rester av rotgrønnsaks-mos på, er ganske enkelt å klatte den utover et stekebrett og gratinere den i ovnen.
Vi lager ofte mos av ulike rotgrønnsaker som pastinakk, rødbete, pastinakk og sellerirot – kombinert med potet. Hele året. Nå på vårparten er jordskokkmos en favoritt. Det som blir til overs, gratinerer vi til super restemat.
Slik gjør du:
- Varm ovnen til 225 grader
- Bland mosen du har igjen med et egg
- Rør inn lit hvetemel til konsistensen blir passe kremete
- Hakk ferske krydderurter (gressløk, timian, oregano eller annet) og rør det i
- Ha spiseskje-store klatter av mos utover et stekebrett med bakepapir
- Sprinkle gjerne over litt god olivenolje med knust hvitløk
- Gratiner mosen i ovnen til den får fin farge
På bildet over har jeg øst helt fersk gressløk over de små prosjonsbitene. Smaker herlig som tilbehør til sopp- eller bønnestuing og andre grønnsaksretter.
Les også:
Mos av jordskokk og potet
Flytt jordskokkene hver vår
/Sara Bäckmo