25. juni 2017

Pannestekte gressløkknopper

Har gressløken gått i blomst? Det er ikke sørgelig – det er lekkert! Også på matbordet. Har du gressløkknopper i hagen, kan du lage godt og magisk vakkert tilbehør.

Det går an å bremse eller hindre gressløken fra å blomstre, men da skal du knipe flittig. Jeg har frodige gressløkplanter som setter blomster to ganger i året. Da passer jeg på å stjele noen av knoppene den til matlagingen. Slik lager jeg pannestekte gressløkknopper:

En fantastisk vakker råvare! Bare for den som dyrker egen gressløk.

Du trenger:
Gressløkknopper
Olivenolje
Balsamico (gjerne tyktflytende)
Fingersalt/ flaksalt

Slik gjør du:
Varm opp en stekepanne og hell i olje. Med mer olje blir knoppene nærmest frityrstekt, bruker du mindre olje, blir de stekt. Begge deler er like godt. Fres løkknoppene raskt. Ringle over litt balsamico og strø flaksalt på toppen.

Nydelig tilbehør både til kjøtt- og grønnsaksretter!

/Sara Bäckmo

Click here to add your own text

Click here to add your own text

Ett svar til “Pannestekte gressløkknopper”

  1. Lillian Brekke sier:

    Hadde jeg bare visst det?Men takk for tipset, da skal jeg prøve det neste år???

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *