22. mars 2017

Restemat: Gratinert jordskokk-mos

Gratiner mosen! En fabelaktig måte å bruke opp rester av rotgrønnsaks-mos på, er ganske enkelt å klatte den utover et stekebrett og gratinere den i ovnen.

Vi lager ofte mos av ulike rotgrønnsaker som pastinakk, rødbete, pastinakk og sellerirot – kombinert med potet. Hele året. Nå på vårparten er jordskokkmos en favoritt. Det som blir til overs, gratinerer vi til super restemat.

Slik gjør du:

  • Varm ovnen til 225 grader
  • Bland mosen du har igjen med et egg
  • Rør inn lit hvetemel til konsistensen blir passe kremete
  • Hakk ferske krydderurter (gressløk, timian, oregano eller annet) og rør det i
  • Ha spiseskje-store klatter av mos utover et stekebrett med bakepapir
  • Sprinkle gjerne over litt god olivenolje med knust hvitløk
  • Gratiner mosen i ovnen til den får fin farge

På bildet over har jeg øst helt fersk gressløk over de små prosjonsbitene. Smaker herlig som tilbehør til sopp- eller bønnestuing og andre grønnsaksretter.

Les også:

Mos av jordskokk og potet
Flytt jordskokkene hver vår

/Sara Bäckmo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *