Knasegod veggisburger med rødbete og fetaost

Med rugmel i burgerdeigen blir overflaten litt sprø og knasegod under stekingen. Her får du en enkel oppskrift på veggisburgere, som også kan fryses som «halvfabrikata».

Det finnes en del grønnsaker som jeg synes er ekstra fine å lage mat av til innfrysing, i stedet for å fryse selve grønnsaken for lagring. Rødbete er en av dem. Disse rødbeteburgerne lager jeg som regel dobbel porsjon av når rødbetene er høsteklare, og så fryser jeg inn «kjøttboller» av burgerdeigen.

Til cirka 15 små burgere

Ca. 500 gram revet rødbete
– hvis du koker dem på forhånd får du mindre tyggemotstand i burgeren
1 egg
2–3dl grovt rugmel
150g fetaost i terninger
100g ristede og hakkede nøtter eller kjerner
salt

Bland ingrediensene til en deig eller tykk røre og rull passe store boller. Legg dem i stekepannen, klapp dem til og stek i olivenolje til de har fått fin farge.

Vil du fryse ned boller til senere, legger du dem på litt bakepapir og setter brettet i frysen. La dem fryse inn og legg dem deretter i en pose. Ta dem frem en time før middag, la dem tine og stek dem i en panne.

Så godt, raskt og enkelt! Super fast food på hjemmedyrkede grønnsaker.

/Sara Bäckmo